Standpunten

Een Groningen waar iedereen dezelfde kansen krijgt, ongeacht de wijk waarin je opgroeit of wat voor werk je ouders doen. Een bruisend Groningen, waar we onszelf kunnen zijn en kunnen genieten van sport & cultuur. Een Groningen die voorop loopt in de klimaatverandering en daardoor een fijne groene stad is. Een Groningen waar voldoende ondersteuning is voor de mensen voor wie het tegenzit zodat zij ook mee kunnen blijven doen.

Dat is het Groningen waar ik me voor in wil zetten en -hopelijk- als Raadslid aan bij kan dragen.

Hieronder licht ik enkele onderwerpen toe die voor mij persoonlijk extra belangrijk zijn. Ben je benieuwd naar hoe ik over een onderwerp denk wat hier niet bijstaat, stuur me dan vooral een berichtje (jorenvanveen@gmail.com). Ook kan je op de website van de PvdA Groningen ons hele verkiezingsprogramma vinden.

Woningmarkt

Een dak boven je hoofd en een fijn huis om in te wonen staat aan de basis van je bestaan. Maar overal om me heen zie en hoor ik verhalen van mensen die graag door willen verhuizen, maar dit niet kunnen omdat ze simpelweg geen betaalbare woning kunnen vinden. Ondanks dat dit vooral het gevolg is van landelijke ontwikkelingen, kunnen we toch als gemeente heel veel doen om ervoor te zorgen dat hier wel genoeg betaalbare woningen zijn.

Meer weten? –> Lees hier ons hele plan voor wonen.

Diversiteit en inclusiviteit

Als kind van twee moeders heb ik van jongs af aan gezien hoe mooi de wereld zou kunnen zijn als we iedereen vrij zouden laten om zichzelf te zijn. Helaas denkt nog niet iedereen zo erover en zijn er ook in Groningen nog veel mensen die negatief staan tegenover mensen met een andere geaardheid. Bovendien zijn LHBT’ers helaas niet de enige die tegen vooroordelen strijden. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat bijvoorbeeld jongeren met een migratieachtergrond minder kans maken bij uitzendbureaus en dat er verhuurders zijn die discrimineren op afkomst. Als fractie blijven wij strijden tegen alle vormen van racisme en discriminatie en zullen we ons inzetten voor een inclusieve stad waar onze diversiteit geen zwakte is, maar een kracht.

Meer weten? –> Lees hier ons hele plan diversiteit en inclusie en Lees hier onze pagina op Rainbowevote.nu