CV

Werkervaring

Nationaal Programma Groningen | Toukomst

Nationaal Programma Groningen is een fonds (van 1.15 miljard euro) om te investeren in de economie en leefbaarheid van Groningen. Dit doen we onder andere via Toukomst, een van de grootste democratische experimenten van Nederland, waarbij een burgerpanel van 20 gelote Groningers een voorstel heeft gemaakt voor de besteding van 100 miljoen euro. Bij dit programma mag ik een aantal groepen initiatiefnemers ondersteunen met het realiseren van hun grote idee voor Groningen.

Naast mijn werk voor Toukomst ben ik ook verantwoordelijk voor de financiën van het programmabureau en de verschillende geldstromen binnen dit programma. Vaak technische ingewikkelde onderwerpen, die voor de nodige uitdaging zorgen.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en koninksrijksrelaties

Ruim twee jaar heb ik in Den Haag gewerkt bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de gemeentelijke financiën. Hier zag ik van dichtbij hoe lastig gemeenten het hadden om hun financiën op orde te houden, door de tekorten op het sociaal domein (jeugdzorg en WMO).

Het was een leuke en heel leerzame tijd, maar ik vond de afstand tussen mijn werk in ‘Den Haag’ en inwoners te groot, waarna ik besloot weer terug naar het Noorden te komen.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties • Dialogic

PvdA – partijbureau

Na afronding van mijn studie politicologie jeukten mijn handen om de lijfspreuk van mijn universiteit (the best way to predict the future is to create it – Willy Brandt) in de praktijk te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat verkiezingscampagnes het middel zijn om positieve verandering teweeg te brengen en zo de toekomst vorm te geven. Vandaar dat ik vol enthousiasme aan de slag ging bij het campagnebureau van de PvdA. Op het partijbureau werkte ik aan de grond-campagne in Noord Nederland en ondersteunde ik de afdelingen en kandidaten met hun campagnes.

Vrijwilligerswerk en bijbanen

Vera – Barman

Als scholier ging ik al regelmatig naar Vera om nieuwe bandjes te ontdekken. Dus toen ik 18 was heb ik meteen gesolliciteerd om vrijwilliger te mogen worden van deze vereniging en biertjes te tappen in de beste concerthal van Nederland. Hoogtepunten waren de concerten van Triggerfinger, Ratatat, Sivert Hoyem & The Tallest Men on Earth

Willem Lodewijk Gymnasium – Lid Raad van Toezicht

Als leerling heb ik een enorm goede tijd op het WLG gehad en ik wilde dan ook graag iets terugdoen voor mijn oude school. Als lid van de RvT bespreek ik elke 2 maanden met de andere RvT-leden en de rector de koers van de school en nieuwe ontwikkelingen.

Klimcentrum Bjoeks – Instructeur

Als bijbaan heb ik mijn hele studententijd in Bjoeks gewerkt. Ik gaf instructie, stond achter de bar en maakte schoon. Ook heb ik met vrienden ‘Bjoeks Accoustic’-sessions georganiseerd, maar door corona is het daar de laatste 2 jaar helaas niet van gekomen.

COC – Voorlichting op scholen

Samen met leden van het COC heb ik een blauwe maandag voorlichting gegeven op middelbare scholen over LHBTQI+ om bewustwording te vergroten en de LHTB- vriendelijke cultuur onder jongeren te bevorderen

Buro Mix – Bestuurslid

Buro Mix is een relatieve nieuwe stichting in het Groningse die culturele projecten en evenementen helpt co-creëren, met een focus op maatschappelijke vraagstukken uit de directe omgeving. Zij organiseerden in het voorjaar van 2022 het Blikopener Festival. Als bestuurslid denk ik mee over de koers van deze jonge stichting en help ik mee bij praktische zaken.

Lowlands & DTRH – Stagehand

Sinds 10 jaar reis ik elke zomer een weekend naar de polder af om als stagehand op Lowlands te helpen met het opbouwen van de sets van artiesten. Elk jaar geniet ik van dit weekend vrijheid en ondanks dat ik maar een klein schakeltje ben, geeft het altijd een enorme kick als ik duizenden mensen los zie gaan in ‘mijn tent’.

Opleiding

Willy Brandt School of Public Policy

In Erfurt (Duitsland) volgde ik een tweejarige Master of Public Policy, een opleiding tot politicus of ambtenaar zoals je die in Nederland helaas niet hebt. Met een brede mix van vakken, variërend van ethiek tot economie en van politieke historie tot politieke marketing.

Rijks Universiteit Groningen

In Groningen volgde ik de bachelor Economics & Business Economics. Om mij breder te verdiepen heb ik deze bachelor aangevuld met keuzevakken van alle 9 faculteiten.